Presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, si-a anuntat luni demisia, dupa ce coalitia de guvernamant a demarat procedurile privind punerea sa sub acuzare, transmite BBC. Liderul de la Islamabad, care a venit la putere in urma unei lovituri de stat in 1999, este acuzat de incalcarea Constitutiei.

Liderul de la Islamabad a respins ca "false" acuzatiile care i se aduc, adaugand ca a pus intotdeauna, pe primul plan, interesele tarii si ale poporului pakistanez. El a afirmat ca acuzatiile i-au fost aduse de cei care "incearca sa transforme adevarul in minciuna".

Musharraf a afirmat insa ca "acesta nu este timpul pentru confruntare" si a precizat ca a luat decizia de a demisiona dupa consultari atente cu consilierii sai.

Presedintele pakistanez a declarat ca, atunci cand a preluat puterea, tara era aproape pe marginea prapastiei si se confrunta cu dificultati economice importante. In discursul sau, Musharraf a prezentat progresele economice facute de Pakistan sub conducerea sa.

Liderul pakistanez a mai spus ca problemele tarii pot fi rezolvate daca "oamenii lucreaza impreuna si cred in ei insisi".

Musharraf a venit la putere in 1999, in urma unei lovituri de stat. El a fost fortat sa renunte la conducerea armatei in 2007. Considerat un aliat cheie al Statelor Unite in regiune, Musharraf a provocat insa nemultumirea opiniei publice interne dupa ce, anul trecut, i-a demis pe seful Curtii Supreme si alti 60 de judecatori.

In plus, Musharraf a fost acuzat si de implicare in asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, lucru insa pe care el l-a respins categoric.

Coalitia de guvernamant avertizase, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va demara procedurile de demitere si punere sub acuzare a lui Pervez Musharraf.