Mai multi soldati rusi au fost surprinsi de o camera de filmat in timp ce jefuiau o banca din orasul georgian Gori. Dupa ce au intrat in banca, soldatii au inceput sa caute prin birouri. La iesirea din banca acestia carau echipamente electronice si ceea ce pare a fi un sertar de la o casa de marcat, transmite Realitatea TV.

Vineri, o ziarista georgiana a fost impuscata in mana de un lunetist, in timp ce transmitea in direct pentru o televiziune locala. Incidentul s-a petrecut in apropiere de orasul Gori, controlat de fortele rusesti.

Trupele rusesti isi mentin controlul asupra oraselor Gori si Poti. Fortele ruse erau prezente vineri in cea mai mare parte a Georgiei in cateva localitati importante: la Poti, pe tarmul Marii Negre, la Zugdidi, la Senaki si la Kutaisi, in vest, si la Gori, in centrul tarii.

In ciuda acordului de incetare a focului convenit cu cateva zile in urma, trupele rusesti au continuat sa se miste pe teritoriul Georgiei si chiar au fost semnalate bombardamente de artilerie si schimburi de focuri.

Si presedintele Saakasvili a vorbit despre actele de agresiune pe care militarii rusi, dar si luptatori paramilitari care ii insotesc in operatiunile din Georgia le savarsesc impotriva civililor nevinovati si chiar a jurnalistilor. Au fost semnalate jafuri, ucideri de persoane, incendieri de proprietati, iar Saakasvili, dar si alte oficialitati georgiene au acuzat Rusia pentru purificare etnica pe care o practica in Georgia.