Mai multi politicieni republicani si-au declarat in ultimele zile sprijinul pentru candidatul Partidului Democrat la Casa Alba, Barack Obama, informeaza blogurile americane de campanie.

Fostul congressman de Iowa, Jim Leach, fostul senator republican de Rhode Island, Lincoln Chafee si Rita Hauser, fosta consiliera a Casei Albe, si-au anuntat sustinerea pentru senatorul de Illinois. Decizia lor este considerata de catre analistii americani un semn al abilitatii lui Obama de a castiga voturile independentilor si a republicanilor de centru, dezamagiti de faptul ca John McCain este prea apropiat de administratia Bush-Cheney si de politicile gresite ale acesteia, in special pe plan extern.

"Sunt convins ca interesul nostru national cere o noua abordare a interactiunii nostre cu restul lumii", a afirmat Leach, adaugand ca Obama ofera rolul de conducator necesar. Fostul congressman de Iowa a prognozat chiar ca o serie de republicani si independenti vor fi "atrasi" de campania lui Barack Obama. De altfel, tabara democratului a anuntat ca primarul republican din Fairbanks (Alaska), Jim Whitaker, si-a declarat si el sprijinul pentru Obama.

Leach, Hauser si Chafee au anuntat ca vor lansa, in aceasta saptamana, o pagina de internet unde republicanii vor putea sa afle "de ce Obama este mai bun decat McCain".