Presedintii Poloniei, Ucrainei si ai celor trei state baltice se deplaseaza marti la Tbilisi, in semn de solidaritate cu Georgia, a anuntat seful Biroului de securitate nationala a presedentiei poloneze, Wladyslaw Stasiak, citat de AFP.

Liderii celor cinci tari vor discuta, in capitala georgiana, cu presedintele Mikhail Saakasvili despre situatia din Osetia de Sud.

"Presedintele eston Toomas Hendrik Ilves va merge in Georgia cu presedintele lituanian Valdas Admakus si cu presedintii polonez si ucrainean. Letonia va fi reprezentata de premierul Ivars Godmanis", a declarat un purtator de cuvant al presedintelui eston.

Agentia UNIAN informeaza ca mass-media va fi informata la timp despre continutul discutiilor purtate.

"Presedintele polonez isi asuma un risc. Este o problema de securitate a sefului statului. Situatia este foarte instabila in Georgia, se schimba de la un minut la altul", a declarat ministrul de externe de la Varsovia, Radoslaw Sikorski.

In capitala georgiana este asteptat marti si presedintele francez Nicolas Sarkozy, liderul in exercitiu al Uniunii Europene, care va face intai o escala la Moscova, unde va incerca sa obtina incetarea confruntarilor dintre Rusia si Georgia.