Tot mai multe tari au lansat apeluri pentru incetarea imediata a focului si incheierea unui armistitiu in zona de conflict din Osetia de Sud, iar Statele Unite si Uniunea Europeana au amenintat, voalat, Moscova, cu racirea relatiilor bilaterale in cazul in care Rusia isi continua interventia armata pe teritoriul georgian, potrivit Realitatea Tv. Raspunsul Moscovei: "Occidentul impiedica incetarea starii de lupta in zona de conflict georgiano-osetina", a declarat secretarul de stat Grigori Karasin, adjunct al sefului diplomatiei ruse, potrivit Eho Moskvi, citat de Rador.

UPDATE:Aviatia rusa a bombardat, duminica dupa-amiaza, suburbiile capitalei georgiene Tbilisi, in ciuda apelului la pace lansat de Georgia, inclusiv Aeroportul International Tbilisi.

"Statele occidentale s-au comportat ciudat in primele ore de la lansarea agresiunii la adresa Osetiei de Sud, pastrand o tacere inexplicabila", a declarat diplomatul rus. "Apoi, ca la comanda, unele state s-au situat pe pozitia de a critica Rusia iar in prezent impiedica decizia legata de incetarea luptelor, punand sub semnul intrebarii metodele, obiectivele si ritmul acesteia, ceea ce ridica semne de intrebare fata de cat de sincera si cat de corecta este atitudinea lor fata de Rusia", a afirmat Karasin. "In viitor, cand va participa la discutiile privind structurile internationale, Moscova va tine cont de aceste aspecte", a mentionat Grigori Karasin.

Intre timp, Ucraina a amenintat ca va interzice flotei ruse intoarcerea in portul Sevastopol, pana la solutionarea conflictului, iar autoritatile de la Tbilisi au cerut oficial medierea Statelor Unite in conflict si asteapta reuniunea de urgenta a diplomatilor UE, de miercuri.

In paralel, insa, Rusia a cerut ONU sa-si retraga observatorii din Abhazia, a declarat pentru AFP Chota Outiachvili, purtator de cuvant al Ministerului georgian de Interne, citat de Realitatea Tv.

Rusia a trimis duminica alti aproximativ 10.000 de soldati in zona de conflict si a intensificat bombardamentele asupra Georgiei. Rusia si-a continuat atacurile cu toate ca Georgia si-a retras, duminica dimineata, aproape in intregime trupele din Osetia de Sud si a cerut Moscovei sa negocieze un armistitiu. Rusia nu a dat niciun raspuns invitatiei la armistitiu inaintata de Georgia, insa a acuzat Georgia ca isi continua operatiunile in Osetia de Sud, in ciuda faptului ca a anuntat ca si-a retras trupele din zona.