In regiunea separatista georgiana Osetia de Sud au loc, pentru a doua zi consecutiv, lupte intre trupele Rusiei si ale Georgiei, informeaza BBC. Aproximativ 1.600 de persoane au fost ucise, potrivit autoritailor osete.

Parlamentul georgian a aprobat decretul presedintelui Mihail Saakasvili prin care este introdusa "starea de razboi" pentru 15 zile incepand de sambata. Intre timp aviatia rusa a bombardat o regiune a teritoriului separatist georgian Abhazia, regiune controlata de georgieni. Moscova anunta aproape 2000 de morti si vorbeste despre o catastrofa umanitara.

Un consilier al infanteriei ruse, a declarat ca unitati ale Armatei a 58-a au sosit in timpul noptii la Thinvali pentru a ajuta trupele ruse de mentinere a pacii. De cealalata parte, Georgia isi retrage intregul contingent din Irak, de 2.000 de militari, pentru a-i desfasura in Osetia de Sud.

Potrivit autoritatilor de la Tbilisi, trei avioane de lupta rusesti au atacat trei baze militare georgiene si au bombardat orasul Poti, riveran Marii Negre. Anterior, Rusia - care ii sprijina pe separatistii din Osetia de Sud - a declarat ca trupele sale au fost implicate in lupte cu trupele georgiene in zona din jurul capitalei osetine, Thinvali. Moscova a trimis sute de trupe in Osetia de Sud dupa ce Georgia a lansat o ofensiva majora impotriva separatistilor.

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a anuntat ca in timpul luptelor si-au pierdut viata 30 de soldati georgieni, in timp ce Moscova a anuntat ca au fost ucisi 12 soldati ai sai.

Incercarile diplomatice de solutionare a crizei intre Rusia si Georgia au esuat

Criza care se amplifica intre Rusia si Georgia, generata de situatia din Osetia de Sud, a declansat o serie de eforturi diplomatice. Emisari din Statele Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) urmeaza sa se deplaseze in Georgia in incercarea de a perfecta o incetarea focului.

La Organizatia Natiunilor Unite din New York, Consiliul de Securitate s-a intrunit, din nou, intr-o sesiune de urgenta, pentru a discuta despre aceasta criza, insa nu a fost luata nici o decizie.

10:30 Atac aerian asupra portului georgian Poti de la Marea Neagra

11:00 Cel putin cinci morti in bombardamentele ruse de la Gori

11:30 Georgia anunta ca fortele sale au capturat un pilot rus

12.03 Presedintele Georgiei cere instaurarea Legii Martiale

12: 15 Preseditele SUA George W. Bush va sustine o conferinta de presa la Beijing pe tema situatiei din Osetia de Sud si Georgia.

13.15 Presedintele georgian Mihail Saakasvili a acuzat Rusia ca a pregatit de mult timp agresiunea

13:30 Rusia ataca o regiune din Abhazia controlata de georgieni

14:20 Parlamentul georgian a aprobat decretul presedintelui Mihail Saakasvili prin care este introdusa "starea de razboi" pentru 15 zile incepand de sambata.

16:20 Flota rusa din Marea Neagra este mobilizata in largul coastelor Georgiei

17:30 Sute de georgieni se refugiaza in Rusia

18.10 Premierul rus Vladimir Putin a sosit la Vladikavkaz, capitala republicii ruse Osetia de Nord, care se invecineaza cu regiunea separatista Osetia de Sud.