Candidatul republicanilor la presedintia Statelor Unite, John McCain, ar putea fi Antihristul, sustine un grup de cercetatori ai Bibliei. Mai mult, respectabila True Bible Society afirma ca teoria este sustinuta de informatiile potrivit carora stra-strabunicul senatorului de Arizona nu se numea John McCain, ci John Mihai (un stravechi nume romanesc), iar crestinii ce cred in litera Bibliei sunt de parere ca Antihristul este, probabil, un roman.

Potrivit publicatiei The Nation, concluziile la care au ajuns cercetatorii din Colorado Springs nu sunt doar controversate, insa ele pot avea un impact major asupra rezultatului alegerilor pentru Casa Alba, mai ales ca numerosi crestini americani si-au exprimat deja indoiala fata de loialitatea lui McCain fata de credinta.

Rezultatele cercetarilor, care vor fi publicate luna viitoare in End Times Journal, au venit la doar cateva zile dupa ce tabara electorala a lui McCain a difuzat un videoclip electoral in care Barack Obama este prezentat ca "Alesul", fiind comparat cu biblicul Moise. Criticii sustin ca republicanul a incercat sa transmita un mesaj subliminal crestinilor anti-Obama.

McCain vrea sa controleze Babilonul

David Jenkins, unul dintre principalii autori ai studiului, a afirmat ca "ceea ce i-a facut sa abordeze problema a fost aceea ca senatorul McCain si-a declarat intentia de a mentine fortele americane in Irak pentru o suta de ani... ceea ce inseamna ca McCain vrea sa controleze Babilonul pentru cel putin un secol". Conform credintei, Antihristul va incerca sa refaca stravechiul oras Babilon pentru a-l folosi ca punct de plecare pentru un efort international de dominare a lumii. Mai mult, Antihristul isi va conduce trupele din Babilon in batalia Armageddonului, impotriva fortelor conduse de crestini si evrei.

Jenkins sustine ca "sfarsitul lumii este aproape, data fiind frecventa razboaielor, cutremurelor si a altor fenomene ciudate cu care ne confruntam de la inceputul Noului Mileniu. Avand in vedere ca sfarsitul e iminent, persoana care controleza Babilonul trebuie sa fie Antihristul".

Pana in 2003, multi crestini au fost convinsi ca Saddam Hussein a fost Antihristul, dupa ce fostul lider irakian a demarat lucrarile de excavare ale Babilonului la mijlocul anilor '70. Jenkins sustine insa ca moartea dictatorului irakian a indicat faptul ca Antihristul este o alta persoana. "Tinand cont de faptul ca Barack Obama vrea retragerea trupelor din Irak, el nu poate fi Antihristul", a concluzionat Jenkins.

David Jenkins a afirmat ca suspiciunile cercetatorilor au fost intarite si de faptul ca stra-strabunicul senatorului de Arizona nu se numea John McCain, ci John Mihai (un stravechi nume romanesc), iar crestinii ce cred in litera Bibliei sustin ca Antihristul este, probabil, un roman. Jenkins pretinde, de asemenea, ca geniul si sarmul lui McCain sustin teoria conform careia Antihristul este o persoana plina de farmec.

Tabara lui McCain a refuzat sa comenteze pe marginea concluziilor.