Avionul care il transporta pe Radovan Karadzici catre Tribunalul Penal International a ajuns, miercuri dimineata, pe aeroportul din Rotterdam, in Olanda.

Aparatul a aterizat in Olanda la ora 7:30, ora Romaniei, apoi a fost dus intr-un hangar al aeroportului, scriu agentiile internationale de presa.

Potrivit Reuters, la scurt timp dupa aterizare, fostul lider al sarbilor bosniaci a fost inchis la centrul de detentie al Tribunalului Penal International (TPI) de la Haga pana cand va aparea in fata TPI.

Karadzici va trebui sa raspunda pentru genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi, pentru rolul sau in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), dar si pentru masacrul de la Srebrenica soldat cu 8.000 morti.

Radovan Karadzici fusese arestat, saptamana trecuta, de serviciile secrete sarbe, dupa ce a reusit sa se ascunda 13 ani. Arestarea sa a fost o conditie esentiala pentru apropierea Serbiei de Uniunea Europeana.

Karadzici si Ratko Mladic, care este inca de negasit, au fost inculpati de TPI la 30 de ani de inchisoare pentru genocid si crime de razboi in timpul conflictului din Bosnia din 1992-1995.