Presedintele sarb proeuropean Boris Tadici a primit mai multe amenintari cu moartea prin intermediul postei electronice, dupa arestarea fostului lider politic al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, a anuntat sambata agentia Beta, potrivit Mediafax. "Esti un om mort, Boris", potrivit unuia dintre aceste mesaje electronice adresate Biroului de presa al Presedintiei. Autorul acestui text se prezinta ca fiind Beatovici Nebojsa, din Republica Srpska, entitatea sarba a Bosniei.

Un alt mesaj al unui anumit Ilija Ristelici din Bijela, Muntenegru, il avertizeaza pe presedintele Tadici ca "va fi pedepsit de Dumnezeu" si ca "un blestem a fost aruncat asupra sa", a precizat Beta.

Un al treilea mesaj considera ca presedintele sarb si-a semnat "propria condamnare la moarte" arestandu-l pe Radovan Karadzici si ca "toti tradatorii vor plati".

Radovan Karadzici, care este considerat drept un "erou" de catre numerosi nationalisti sarbi, a fost arestat la 21 iulie la Belgrad. Karadzici este acuzat de genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi de catre Tribunalul Penal International de la Haga, unde va fi transferat in cursul saptamanii viitoare. Un deputat din partea Partidului Radical Sarb, Vjerica Radeta, declarase vineri la adresa presedintelui Tadici ca "tradarea niciodata nu este iertata in Serbia".

"Discursurile pline de ura si comportamentele violente nu pot fi tolerate nici in Parlament, nici pe strada", a reactionat presedintele sarb intr-un comunicat.