Actul de identitate fals folosit de Radovan Karadzici pentru a-şi ascunde identitatea a fost emis în Ruma, o localitate din Voivodina, relatează postul de radio sârb B92, în pagina electronică. Informatia a venit la cateva ore dupa ce agentia italiana Adnkronos a scris ca buletinul fals folosit de fostul lider bosniac a fost emis in Romania, pe numele unei persoane decedate. Fostul lider al sarbilor bosniaci, arestat in urma cu doua zile, dupa ce s-a ascuns 13 ani, pretindea ca este medic specialist in medicina alternativa. Poliţia investighează modul de obţinere de către Karadzici a cărţii de indentitate false.

Potrivit actelor de identitate false, acesta se ascundea sub identitatea de doctorul Dragan David Dabic, expert in medicina alternativa. El avea chiar si o pagina de internet unde isi prezenta tratamentele.

De asemenea, falsul doctor si-a postat si poze cu pacientii sai, dar si 10 proverbe chinezesti pe care le considera foarte importante.

Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzici, acuzat de genocid, a fost arestat, luni seara, de serviciile de securitate sarbe. In varsta de 63 de ani, a fost cautat mai bine de 12 ani de justitia internationala, fiind inculpat de Tribunalul Penal International (TPI) de genocid comis in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995).

Karadzici a fost condamnat in iulie 1995, dupa masacrarea a circa 8.000 de musulmani din enclava Srebrenica, in estul Bosniei.