Un activist britanic, membru al organizatiei ecologiste Plane Stupid, a incercat sa se lipeasca cu superglue de premierul Gordon Brown, in timpul unei receptii organizate la Downing Street, scrie CNN.

Dan Glass, in varsta de 24 de ani, se afla la resedinta sefului de guvern pentru a primi o distinctie in semn de recunostinta pentru actiunile sale ecologiste, cand a inceput un protest cu totul inedit fata de incalzirea globala.

Chiar inainte ca premierul Gordon Brown sa ii inmaneze premiul, Glass si-a turnat superglue pe mana si a facut cunostinta cu premierul britanic. Desi Brown a reusit sa-si deslipeasca mana in mai putin de 30 de secunde, activistul i-a explicat acestuia ca este vorba despre un protest non-violent.

"Nu este o manifestatie violenta. Puteti sa scapati de mana mea, insa nu si de schimbarile climatice", a declarat Glass, indemnandu-l pe Brown sa reanalizeze proiectul de extindere a aeroportului Heathrow.

Brown a fost foarte amuzat de modul in care activistul a ales sa protesteze si a catalogat incidentul drept unul "minor".