Soferul unui buldozer care a rasturnat doua masini, ranind cel putin 11 persoane, a fost ucis marti in centrul Ierusalimului. Atentatul a avut loc in apropierea hotelului King David, unde candidatul democrat la presedintia SUA, Barack Obama, este asteptat sa soseasca marti seara.

Una dintre victime se afla in stare foarte grava.

In jurul orei 14,00, martori oculari au anutat politia ca un buldozer s-a lansat intr-o cursa nebuna, rasturnand mai multe masini. Locul a fost imediat incojurat de fortele de ordine.

Soferul a fost impuscat initial de un civil, dar buldozerul si-a continuat drumul. Ulterior, un ofiter al garzii de frontiera l-a impuscat mortal.

Arik Blum, directorul unui restaurant din apropiere, a declarat, pentru Reuters, ca buldozerul era mai mic decat cel folosit in atentatul de la inceputul lunii. "Geamul buldozerului era plin de gauri de gloante", a adaugat el.

Un atentat asemanator a avut loc in Ierusalim la inceputul lunii iulie si s-a soldat cu patru morti si 45 de raniti. Si atunci, soferul buldozerului, de origine palestiniana, a fost impuscat. Atentatul a fost revendicat de o grupare necunoscuta, in timp ce organizatia Hamas a negat orice legatura cu incidentul.