Un soldat israelian a fost filmat cand impusca in picior un prizonier palestinian, anunta TimesOnline. Prizonierul, legat la ochi si incatusat, apare in clip escortat de catre un ofiter cu grad inalt al Fortelor de Aparare Israeliene si este impuscat cu un glonte de cauciuc in piciorul stang de la distanta mica.

Incidentul a avut loc pe 7 iulie in Ni'lin, un sat aflat in zona West Bank, si a fost publicat de grupul B'Tselem, grup israelian de protectie a drepturilor omului.

"Am inchis ochii si nu mai tin minte nimic. Am simtit ca si cum piciorul meu nu mai era" , a declarat prizonierul televiziunii palestiniene. Barbatul a mai spus ca a fost retinut 30 de minute si ca a fost batut de soldatii israelieni inainte sa fie impuscat si ca dupa incident a primit asistenta medicala de la un un doctor militar, iar apoi a fost eliberat.

Dupa ce filmul a fost dat publicitatii, armata israeliana a dat un comunicat in care anunta demararea unor investigatii si califica incidentul "grav" si "in contradictie cu valorile si principiile Fortelor de Aparare Israeliene.