Sarbatoare la Paris. 36 de sefi de stat si de Guvern participa la traditionala parada militara organizata la Paris cu ocazia Zilei Nationale a Frantei. Alaturi de presedintele francez Nicolas Sarkozy, la tribuna oficiala se afla si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si 36 de sefi de stat si de Guvern din intreaga lume, printre care si Traian Basescu, potrivit Realitatea Tv.

Alaturi de aeronavele franceze, o aeronava MIG-21 Lancer apartinand Bazei Aeriene 86 de la Fetesti zboara, astazi, deasupra bulevardului Champs-Elysée in cadrul paradei de la Paris, informeaza un comunicat MApN remis HotNews.ro.

Aeronava MIG-21 Lancer va zbura in formatie cu patru avioane de lupta franceze de tip Mirage F1, de la Bazele Aeriane din Reims si Colmar in cadrul paradei anuale prilejuite de Ziua Nationala a Frantei deasupra bulevardului Champs-Elysée.

In premiera in acest an, alaturi de cele apoximativ 90 de avioane de lupta, scoala si elicoptere ale Fortelor Armate Franceze, dispozitivul de defilare aeriana va cuprinde si aeronave militare din alte sapte state europene: Belgia, Germania, Italia, Romania, Slovacia, Spania si Ungaria.

Initiativa Frantei de a realiza o defilare aeriana internationala constituie o marturie a calitatii cooperarii dintre statele europene, angajate alaturi de Franta in teatre de operatii externe, sub egida Organizatiei Natiunilor Unite, NATO sau Uniunii Europene.