Raidul aviatiei americane care a avut loc duminica trecuta in Afganistan a ucis 47 de civili care se pregateau sa participe la o nunta. 39 dintre victime au fost femei sau copii, a anuntat astazi seful comisiei guvernamentale afgane care a investigat acest atac.

"Am descoperit ca 47 de civili, in mare parte femei sau copii, au fost ucisi dupa atacul aerian. Alte noua persoane au fost ranite", a declarat seful comisiei de ancheta, Burhanullah Shinwari, citat de AFP.

"Toate persoanele ucise erau civili si nu aveau nicio legatura cu talibanii sau cu Al-Qaeda", a subliniat oficialul afgan, care este si vicepresedinte al Senatului.

"Daca astfel de evenimente se repeta, populatia se va indeparta de guvern", a avertizat el.

Autoritatile locale din provincia Nangarhar, situata in estul Afganistanului, anuntasera anterior ca 27 de civili, printre care si viitoarea mireasa, au fost ucisi in atacul din 6 iulie, la frontiera cu Pakistanul.

Dupa atacul din provincia Nangarhar, americanii au anuntat 20 de morti si au sustinut ca victimele erau rebeli.

Dupa acest eveniment, presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a numit o comisie de ancheta, formata din noua persoane.

Potrivit Statelor Unite, atacul aviatiei a vizat vehicule ale talibanilor. Americanii au catalogat actiunea drept un succes.