Rusia nu va raspunde de o maniera isterica la realizarea planurilor americane de amplasare a elementelor sistemului lor de aparare aeriana in Europa de est, dar pregateste un raspuns, a declarat presedintele Dmitri Medvedev. Un comentariu publicat de ziarul Vzgliad sustine ca Rusia poate nu doar sa ia in vizor noi tinte - ca raspuns la amplasarea scutului SUA, ci sa amplaseze sisteme moderne de rachete in regiunea Kaliningrad. In plus, se vehiculeaza ideea deplasarii de armament strategic in Belarus.

"Repet, nu ne place ce se intampla, si le-am spus-o direct colegilor mei. Desigur, vom gandi niste pasi de raspuns", a promis Medvedev la conferinta de presa de la incheierea summitului G8, citat de Ria Novosti.

Subliniind ca Rusia ramane deschisa continuarii negocierilor, el a estimat drept evident faptul ca semnarea acordurilor dintre SUA si Cehia a marcat inceputul unei noi etape in realizarea ideii de creare a unui al treilea loc de pozitionare a scutului american antiracheta. "Acest lucru ne intristeaza nespus", a adaugat Medvedev.