O batrana din India a reusit sa stranga, in 44 de ani de cersetorie, 91 de kilograme de monezi, in valoare de 30.000 de rupii (aproape 700 dolari) - bani pe care i-a depus la o banca din Calcutta, devenind eligibila chiar si pentru un card de credit, transmite Reuters.

In total, batrana a reusit sa umple patru galeti de metal cu monezi. O parte din ele, datand din 1961, au iesit de mult din circulatie.

"O sa-i acceptam si aceste monede pentru ca este vorba despre o persoana saraca si are nevoie de tot ajutorul nostru", a afirmat purtatorul de cuvant al Bancii Centrale a Indiei.

Femeia le-a spus functionarilor bancari ca are nevoie de un plan de pensie pentru momentul in care va fi prea batrana ca sa mai cerseasca.

Batrana a fost convinsa de politisti sa-si depuna banii la banca, in conditiile in care oamenii legii se temeau ca cersetoarea ar putea fi jefuita.

"Nu era sigur sa pastreze banii in coliba in care traieste, acum, ca lumea a aflat de povestea ei. Un cont bancar este cea mai buna alegere pentru ea", a spus un ofiter de politie.

Functionarii bancari au declarat ca inca mai numara miile de monezi si nu stiu exact ce suma a reusit batrana sa stranga.

Odata ce contul va fi deschis, cersetoarea va fi sfatuita de specialistii bancii asupra felului in care ar putea sa-si foloseasca economiile.

Venitul mediu anual al unui indian este de circa 500 de dolari.