Mai putin de o zi a rezistat statuia din ceara a lui Adolf Hitler la Muzeul Madame Tussaud din Berlin. Statuia, care a fost de la bun inceput vedeta controversata a muzeului, a ramas fara cap chiar in ziua in care acesta si-a deschis portile. Un barbat in varsta de 41 de ani a deteriorat papusa reprezentandu-l pe Adolf Hitler, rupand, in semn de protest, capul statuii dictatorului nazist.

Barbatul a lovit un alt vizitator care a incercat sa il opreasca, fiind potolit, in cele din urma, de politisti, anunta Rador.

"Madame Tussaud", a carui reprezentanţa berlineza si-a deschis sambata, pentru prima oara, porţile pentru publicul larg, expune in total 75 de figuri de ceara reprezentand celebritaţi din domeniul politic si al show-business-ului. Includerea lui Adolf Hitler printre figurile de ceara expuse a provocat un val de indignare si de proteste in intreaga Germanie si mai ales la Berlin.

Pentru a nu crea impresia unei incercari de glorificare a fostului dictator, realizatorii statuii au prezentat un barbat grizonat, intr-o reconsituire a buncarului in care Hitler si-a petrecut ultimele zile inainte de a se sinucide, in 30 aprilie 1945.

Situata in spatele unei mese, pentru a impiedica vizitatorii sa-si faca poze, statuia a suscitat numeroase polemici si chiar indignarea unor politicieni germani.