Mii de persoane au luat cu asalt o sectie de politie din sud-vestul Chinei pentru a protesta impotriva musamalizarii violului si uciderii unei eleve de 15 ani. Multimea a dat foc unui complex de cladiri apartinand guvernului si mai multor masini de politie. Violentele au inceput sambata, iar autoritatile au reusit sa le opreasca abia duminica dimineata in jurul orei 2.00 am.

Potrivit Centrului de Informare pentru Drepturile Omului si Democratiei de la Hong Kong, peste 10.000 de persoane au participat la proteste, 150 dintre acestea fiind raniti. Alte 200 de persoane au fost arestate.

Protestele au inceput dupa ce unchiul fetitei, un profesor la o scoala din localitate, a murit batut cu bestialitate de politisti. El a contestat decizia judecatoreasca conform careia eleva s-a sinucis, aruncandu-se intr-un rau de la marginea orasului.

Localnicii spun insa ca fata a fost rapita si omorata in urma cu noua zile, insa politia ii protejeaza pe suspecti, fiii unor oficiali locali.

Fotografii si inregistrari au fost postate pe site-urile si forumurile chinezesti, insa acestea au devenit in scurt timp inaccesibile, ca urmare a interventiei cenzurii statului.

Imagini fimate in timpul protestelor