Un avion al companiei Air India care zbura spre orasul Mumbai a ratat destinatia, dupa ce pilotii au adormit la bord. Potrivit AFP, aeronava care transporta 100 de pasageri, plecase de la Dubai in jurul orei 1:00 dimineata si urma sa aterizeze in metropola indiana, dupa o escala in orasul Jaipur.

Avionul era pe pilot automat, insa atunci cand controlorii de trafic ai aeroportului din Mumbai au contactat echipajul pentru procedurile de aterizare, acestia nu au primit niciun raspuns. Avionul si-a continuat drumul la altitudine mare spre statiunea Goa, situata mai la sud de capitala statului indian Maharashtra.

"Dupa un zbor de noapte, oboseala este maxima pentru cei doi piloti. Acestia au adormit dupa ce au plecat de la Jaipur", a declarat o sursa anonima pentru cotidianului The Times of India. "Turnul de control si-a dat seama ca pilotii nu raspund abia dupa ce aparatul a intrat in spatiul aerian de deasupra capitalei. In acel moment ne-am gandit la orice, chiar si la ipoteza unei deturnari", a explicat sursa citata, precizand ca incidentul s-a petrecut in urma cu doua saptamani.

In cele din urma, controlorii au declansat alarma de securitate in carlinga, trezindu-i pe piloti, care au redirectionat aeronava spre Mumbai.

Compania Air India si oficialii aeroportului Mumbai au negat incidentul, precizand ca au existat anumite probleme de comunicare intre turnul de control si echipajul aeronavei, dar cu certitudine cei doi piloti nu au adormit.