Rusii au contribuit urias la dezvoltarea SUA, a recunoscut primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care a adresat un salut comunitatii ruse din metropola, cu ocazia festivalului cultural “Mostenirea noastra”, aflat la a sasea editie, transmite Newsru.

Ceremonia s-a desfasurat in principalul centru de arta al capitalei mondiale a afacerilor – Muzeul Metropolitan, in eleganta sala egipteana, cu altar si sfincsi.

“Comunitatea de limba rusa, de cele mai diverse credinte, a avut o puternica influenta asupra culturii orasului. Rusii au darut Americii elicopterul, televizorul si Google”, a spus Bloomberg in discursul inaugural. El a amintit de contributia la dezvoltarea progresului mondial a lui Igor Sikorski, care a patentat elicopterul, Vladimir Zvorykin si David Sarnov, care au creat si lansat in anii '30 productia de televizoare.

Bloomberg a catalogat drept rusesc si imperiul Google, fondat in 1998 de studentii Universitatii Stanford, Larry Page si Serghei Brin, ultimul originar din URSS.