Fanii OZN exulta dupa ce politia galeza a dat publicitatii un film care confirma ca unul dintre elicopterele sale a identificat o "aeronava neobisnuita" care a zburat deasupra orasului Cardiff, la inceputul lunii iunie. Politia din Tara Galilor a precizat ca a fost declansata o investigatie in acest caz, potrivit site-ului www.breitbart.com.

Reactia politiei vine dupa ce tabloidul The Sun a scris ca un OZN a "atacat" un elicopter al politiei, pe care l-a urmarit mai multe mile deasupra canalului Bristol.

Pilotul a evitat sa fie lovit, dupa care s-a lansat intr-o urmarire de mare viteza, dar a fost obligat sa renunte din cauza lipsei de combustibil si OZN-ul a scapat, a sustinut The Sun. Echipajul elicopterului a descris obiectul ca avand forma unei farfurii zburatoare, inconjurata de faruri.

Politia nu confirma insa in totalitate articolul din publicatia britanica, pe care l-a considerat mult mai dramatic decat a fost in realitate.

"Politia poate confirma ca unul dintre elicopterele sale a identificat o aeronava de o forma neobisnuita. Acest lucru a fost raportat autoritatilor pentru investigatii ulterioare", a precizat politia, intr-o scurta declaratie, evitand insa folosirea termenului "OZN" sau "obiect zburator neidentificat".

La momentul incidentului, elicopterul, la bordul caruia se aflau trei persoane, astepta sa aterizeze pe o baza situata in apropierea orasului Cardiff. Incidentul a avut loc la ora 23:40 GM, in data de 8 iunie.

Politia galeza a negat initial existenta vreunei urmariri si a subliniat ca echipajul elicopterului nu s-a aflat nici un moment in pericol.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii galez a declarat ca "nu a auzit nimic despre incident, insa nu recomandam elicopterelor politiei sa urmareasca ceva despre care cred ca sunt OZN-uri", a punctat oficialul.