Tentativa esuata de asasinare a presedintelui ecuadorian. Autoritatile din Ecuador au arestat patru persoane, trei columbieni si un ecuatorian, suspectate ca au complotat in vederea asasinarii presedintelui tarii, Rafael Correa, scrie BBC News.

In momentul arestarii, cei patru barbati aveau asupra lor fotografii ale palatului prezidential si harti ale strazilor din apropierea resedintei lui Rafael Correa din capitala Quito. Suspectii sunt in prezent interogati de politie.

"Nu cunoastem detaliile acestui complot, insa stim cu siguranta ca acesti oameni au fost angajati sa comploteze impotriva presedintelui nostru", a declarat procurorul general ecuadorian Washington Pezantes.

Liderul de stanga Rafael Correa, un critic al Washingtonului si un aliat al presedintelui venezuelean, Hugo Chavez, a fost informat in legatura cu tentativa de asasinat.

In luna martie, Ecuadorul si Venezuela au comasat trupe la granita cu Columbia si practic au rupt relatiile diplomatice cu Bogota, in semn de protest fata de incursiunea armatei columbiene in teritoriul ecuadorian. In urma acestui raid, unul dintre liderii gruparii FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) a fost ucis.

Autoritatile columbiene au acuzat Ecuadorul si Venezuela ca intretin legaturi cu rebelii FARC si le finanteaza operatiunile.