Un fost inginer german al companiei Eurocopter a recunoscut ca a facut spionaj industrial in favoarea Rusiei, transmite RBK Daily. In varsta de 44 de ani, neamtul, care figureaza in dosar sub numele de Werner G, a recunoscut ca a transmis serviciilor speciale rusesti date tehnice referitoare la elicopterele civile ale Eurocopter. Verdictul va fi pronuntat saptamana viitoare.

Potrivit acuzarii, fostul angajat al Eurocopter a transmis de mai multe ori, intre anii 2004 si 2006, informatii secrete unui reprezentant al contraspionajului rus, pe teritoriul Germaniei, Austriei si Croatiei. Pentru ajutorul acodat, neamtul a primit circa 13.000 de euro.

Apararea sustine ca datele furnizate de clientul lor sunt relativ neimportante, in timp ce acuzarea afirma ca granita dintre spionajul militar si industrial nu este intotdeauna perceptibila si ca informatiile furnizate de Werner puteau fi folosite atat pentru obtinerea unui avantaj concurential, cat si pentru depistarea detaliilor unei modificari militare a elicopterelor, scrie publicatia RBK Daily, in versiunea electronica.