Ministrul italian de Interne s-a pronuntat sambata pentru formarea de "cartiere fierbinti" pentru un control mai mare asupra prostitutiei, potrivit Corriere della Sera, citat de NewsIn.

"Cred ca sunt necesare "cartiere fierbinti". Astfel s-ar putea exercita un control sanitar si cetatenii ar fi protejati", a spus Roberto Maroni.

Maroni a reactionat astfel la propunerea unora dintre senatorii coalitiei de dreapta, la putere, de a incrimina prostitutia ca un delict. "Sa alungi prostituatele de pe strazi nu ar servi la nimic", a spus ministrul, declarandu-se "favorabil" propunerii Danielei Santanché, liderul partidului de extrema-dreapta La Destra, privitoare la infiintarea unor cartiere rezervate prostitutiei.

Maroni a promis sa se adreseze Parlamentului "imediat dupa adoptarea masurilor pentru securitate".

Principala masura a proiectului pentru securitate, aparata de Maroni, introduce delictul de imigratie ilegala. Ministrul s-a declarat sigur ca masura ceruta de Liga Nordului va fi adoptata. "Obiectivul nostru nu este sa bagam in inchisoare imigrantii ilegali, ci sa avem o lege care sa permita expulzarea lor efectiva, iar acest lucru nu se poate face decat dupa o condamnare", a explicat Maroni.