Cel mai batran om din Europa, englezul Henry William Allingham, si-a sarbatorit astazi implinirea celor 112 ani, declarand ca isi datoreaza longevitatea "tigarilor, whisky-ului si femeilor", transmite The Guardian.

Allingham, care este si cel mai in varsta veteran al primului razboi mondial, a fost prezent la o ceremonie de la o baza aeriana, unde au evoluat avioane de epoca.

In cursul dupa-amiezii, Allingham va fi invitatul de onoare la RAF College Cranwell, in Sleaford (Lincolnshire), iar seara va participa la o petrecere cu nepotii, stranepotii si stra-stranepotii sai veniti din America.

"Nu mai sunt copilul care eram odata, dar inca stiu sa ma invart. Indiferent de varsta, iti creezi propria fericire. Sa vezi partea vesela a vietii este util iar eu am avut intotdeauna un sens al umorului. Oamenii ma intreaba care e secretul vietii lungi? Nu stiu", a afirmat Henry Allingham.

Allingham, care este singurul supravietuitor dintre membrii fondatori ai Fortelor Aeriene Regale britanice, a participat la cea mai mare lupta navala a primului razboi mondial, Batalia de la Jutland. In prezent, veteranul participa la ceremonii de comemorare a eroilor, tine discursuri elevilor si tocmai si-a finalizat autobiografia.

Allingham locuieste intr-un azil pentru orbi din Brighton. Chestionat in legatura cu secretul longevitatii sale, Allingham a declarat zambind ca aceasta se datoreaza "tigarilor, whisky-ului si femeilor salbatice".

Cel mai batran om din lume este considerat japonezul Tomoji Tanabe, care va implini 113 ani in septembrie.