Un oras din statul american Alabama a hotarat sa instituie saptamana de lucru de patru zile pentru functionarii publici, pentru a reduce costurile generate de cresterea preturilor la combustibili, transmite FoxNews.com.

Potrivit informatiilor, decizia luata de oficialii locali din Birmingham va duce la economisirea a zeci de mii de dolari pe an. Aproximativ 4.000 de angajati publici vor lucra doar patru zile pe saptamana, incepand de la 1 iulie, cand programul intra in vigoare.

Primarul Larry Langford a afirmat ca decizia nu va afecta productivitatea, adaugand ca "acest lucru a functionat si inainte". Langford a declarat ca "America trebuie sa adopte saptamana de lucru de patru zile, 10 ore pe zi".

Potrivit primariei, toate departamentele si birourile municipale vor fi deschise in continuare pentru cinci zile, in schimb functionarii vor lucra doar patru zile pe saptamana, alternativ. Ziua de lucru se va mari de la 8 la 10 ore.

Angatii publici s-au declarat incantati de noul program, afirmand ca acesta ii va ajuta sa reduca timpul parcurs pe drum dar le va permite si sa petreaca mai mult timp cu familiile. Si alte municipalitati din Statele Unite se gandesc sa adopte programul de lucru de patru zile.