Barack Obama si Hillary Clinton s-au intalnit, joi seara, la Washington, alimentand speculatiile din presa ca Hillary Clinton ar putea deveni vicepresedintele Statelor Unite, transmite CNN.

Senatoarea de New York a lasat sa se inteleaga ca nu intentioneaza sa obtina functia de vicepresedinte al SUA, dar nu a precizat cum va raspunde unei eventuale propuneri venite din partea fostului sau rival in cursa pentru nominalizarea democrata, Barack Obama.

Nu s-au aflat detalii de la intalnirea-surpriza a celor doi.

Obama a declarat pentru CNN ca numele fostei Prime Doamne este pe lista persoanelor favorite pentru acest post.

"Sa caut un vicepresedinte este cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iau inainte de a deveni presedinte", a spus Barack Obama, explicand ca a desemnat trei persoane sa se ocupe de acest lucru.

Intre timp, in presa americana, analistii subliniaza personalitatile total diferite ale celor doi. Wall Street Journal considera "improbabil" ca doamna Clinton sa fie numarul doi la Casa Alba.

Dar, pentru a castiga alegerile din noiembrie in fata republicanului John McCain, Obama va avea nevoie si de sustinerea celor 17 milioane de persoane care au votat pentru Hillary Clinton in alegerile primare, scrie AFP.

Sambata, Hillary Clinton isi va incheia campania electorala, potrivit echipei sale de campanie.