Circa 100 de adolescenti britanici au manifestat in apropiere de Hyde Park, in Londra, pentru a protesta in fata materialelor de presa care sugerau ca grupul lor favorit, My Chemical Romance, incurajeaza suicidul, transmite AFP.

Ei au dorit sa-si exprime nemultumirea in fata unor articole din publicatia Daily Mail care afirmau ca o adolescenta de 13 ani din capitala britanica, Hannah Bond, s-a spanzurat la doua saptamani dupa ce a inceput sa asculte muzica trupei americane si a devenit obsedata de moarte. Daily Mail a afirmat, intr-un articol recent, ca formatia americana este "un grup cult suicidal", parte a fenomenului emo.

Daily Mail, care are un tiraj zilnic de peste cinci milioane de copii, a sustinut ca emo este un fenomen importat din Statele Unite si se caracterizeaza prin "depresie, auto-mutilare si sinucidere".

Potrivit AFP, demonstrantii din Londra erau majoritatea adolescente care purtau tricouri inscriptionate cu "Nu dati vina pe MCR (My Chemical Romance)" sau "Gandeste pozitiv". Cativa dintre protestatari purtau imbracamintea tipica a unui emo, respectiv jeansi stramti de culoare neagra si centuri cu tinte.

Protestatarii vroiau initial sa manifesteze in farta sediului redactiei Daily Mail, insa politia nu a permis decat prezenta unui numar mic de demonstranti in fata imobilului.

Protestul principal a avut loc in fata monumentului Marble Arch, in apropiere de Hyde Park.