Razboinici ce apartin unui trib indian din Brazilia ce nu avusese contact pana in acest moment cu restul civilizatiei umane au fost fotografiati in partea de vest a junglei amazoniene, la granita cu Peru, a anuntat Fundatia Nationala Indiana (Funai), citata de FoxNews.com.

Indienii au fost observati in Aria de protectie situata de-a lungul fluviului Envira, in statul Acre.

Funai a anuntat ca a fotografiat razboinici "puternici si sanatosi", sase colibe (denumite malocas) si o bucata de pamant ce pare ca este folosita drept plantatie. Fundatia a declarat insa ca nu stie carui trib ii apartin razboinicii fotografiati, avand in vedere ca, in regiune, ar exista patru triburi izolate distincte.

Imaginile luate dintr-un avion de mici dimensiuni, ce a survolat zona, infatiseaza razboinicii tinand in mana arcuri si sulite, indreptate spre cer.

Colibe ale tribului din jungla
Foto: AP
Potrivit Funai, imaginile au fost facute in timpul mai multor zboruri efectuate intre 28 aprilie si 2 mai. Fundatia nu va incerca sa intre in contact cu tribul.

Agentia braziliana a anuntat ca a descoperit "triburi necontactate pana in acest moment" - grupuri indigene despre care se crede ca nu au avut contact cu alti oameni - si ca incearca sa le protejeze de posibile boli.

Peste 100 de triburi izolate in intreaga lume

Grupul Survival International precizeaza ca, in prezent, in lume exista peste 100 de triburi

Razboinicii par puternici si sanatosi
Foto: AP
care n-au intrat in contact cu civilizatia. Jumatate dintre ele traiesc in jungla amazoniana din Peru si Brazilia. "Toate triburile sunt in mare pericol de a fi indepartate de pe pamanturile lor, de a fi ucise sau decimate de noi boli", a afirmat grupul care militeaza pentru drepturile populatiilor indigene.

"Aceste imagini sunt dovezi in plus ca triburi necontactate de oameni exista cu adevarat.



Lumea trebuie sa fie constienta de acest lucru si sa se asigure ca teritoriul lor este protejat conform legii internationale. In caz contrar, ei vor fi exterminati in scurta vreme", sustine Survival International.