Josef Fritzl, austriacul acuzat ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, a criticat media din intreaga lume ca este "partinitoare", sustinand ca "nu este un monstru", transmite BBC.

Intr-o declaratie citita de avocatul sau Rudolf Mayer, barbatul acuzat de viol si sechestrare sustine ca "as fi putut sa-i omor pe toti si nimeni nu ar fi aflat vreodata".

Fritzl sustine ca a fost cel care a dus-o la spital pe Kerstin, fiica cea mare a lui Elisabeth, afirmand ca "fara mine, ea nu ar fi fost in viata". Tragedia a fost descoperita dupa ce fata s-a imbolnavit si a ajuns la spital, iar Fritzl si-a marturisit faptele. Fata se afla in prezent intr-un spital din Amstetten, in coma indusa de medici.

Joseph Fritzl a recunoscut ca si-a sechestrat fata timp de 24 de ani, perioada in care a violat-o repetat. Cei doi au avut sapte copii impreuna, din care unul a murit.

Elisabeth si cei cinci copii ai sai se afla in prezent intr-o clinica psihiatrica.

Pe de alta parte, avocatul sau a negat ca atat el, cat si Fritzl ar fi primit amenintari cu moartea, afirmand ca nu acesta este motivul pentru care Fritzl nu iese deloc la plimbare in inchisoarea unde este detinut.

Fata planuia sa plece de-acasa chiar inainte de a fi sechestrata

In acest timp, presa austriaca a afirmat ca fiica tinuta captiva de catre tatal sau timp de 24 de ani planuia sa plece din casa parintilor cu putin timp inainte de a fi sechestrata.

Potrivit unei publicatii, Elisabeth Fritzl vorbeste despre planurile sale in cateva scrisori datate 1984.

In scrisorile publicate astazi de ziare austriace, femeia vorbeste despre planurile si hobby-urile sale. "Dupa examene, o sa ma mut cu sora mea si prietenul ei', scria Elisabeth, atunci in varsta de 18 ani, la 9 mai 1984. Intr-o alta scrisoare, la sfarsitul lunii mai a aceluiasi an, Elisabeth ii scria unui prieten despre pasiunile sale: inotul, tenisul si fotbalul, precum si ca ii place sa-si petreaca timpul cu prietenii sai.

"Imi place sa ascult muzica si sa visez. Dar nu stiu daca viata e facuta doar din visuri", scria fata, in timp ce, intr-o scrisoare datata 3 august 1984, cu doar cateva saptamani inainte de a fi sechestrata, Elisabeth ii cerea prietenului sau: "Tine-mi pumnii. Cand vei nprimi aceasta scrisoare, totul va fi terminat. Iti voi da adresa mea noua imediat dupa ce am sa ma mut". Scrisoarea contine si o fotografie a fetei pe care scrisese: "Gandeste-te la mine! Sissy".