Politisti din Philadelphia se afla in prezent sub ancheta Directiei de Afaceri Interne dupa ce au fost surprinsi pe camera lovind cu pumnii si picioarele trei barbati suspectati de implicare intr-un incident armat. Potrivit paginii electronice LiveLeak.com, ofiterii sunt acuzati ca au folosit forta excesiva pentru a-i aresta pe cei trei suspecti.

Incidentul s-a petrecut in noaptea de luni spre marti si la el au luat parte ofiteri din Brigazile de Narcotice si din cea Criminalistica.

Imaginile filmate de elicopterele televiziunilor locale infatiseaza aproximativ 12 ofiteri ce ii scot cu forta din masina pe cei trei si ii lovesc repetat.

Ofiterii au declarat ca suspectii au fost "necooperanti".

Seful politiei locale, Charles Ramsey, a afirmat ca imaginile "nu arata deloc bine in ceea ce priveste nivelul de forta folosita". Ramsey a pus violentele pe seama faptului ca suspectii fugisera de la un incident armat in care au fost ranite mai multe persoane si, in plus, sambata trecuta un ofiter de politie a fost ucis pe strazile din Philadelphia.

Politisti americani au fost criticati deseori pentru folosirea excesiva a fortei. In 1991, Rodney King, un sofer de taxi, a fost batut de patru ofiteri de politie din Los Angeles dupa ce nu oprise la semnalul lor. Achitarea acestora a dus la revoltele care au devastat orasul, in aprilie anul urmator.

In 1997, un imigrant haitian, Abner Louima, a fost batut si abuzat sexual de patru politisti in New York.

Atentie, imaginile sunt violente!