Ministrul austriac al justitiei a admis ca politistii s-au grabit sa-l creada pe Josef Fritzl, atunci cand acesta le-s spus, in urma cu ani, ca fata sa a fugit de-acasa pentru a se alatura unei secte, transmite BBC.

Maria Berger a afirmat ca declaratiile lui Fritzl nu au fost suficient cercetate. Este pentru prima data cand autoritatiile austriece recunosc ca au gresit atunci cand au anchetat disparitia fetei. Elisabeth Fritzl a fost sechestrata de tatal sau in urma cu 24 de ani, fiind violata si abuzata repetat. Cei doi au avut sapte copii impreuna, dintre care trei au locuit cu Fritzl si sotia sa in casa. Doi dintre copii au fost adoptati.

Fritzl a fost inchis in 1967, fiind gasit vinovat de viol. El a mai fost acuzat de tentativa de viol si exhibitionism, precum si de incendiere intr-o presupusa frauda cu asigurari.

Berger a precizat ca informatia legata de disparitia fetei ar fi fost mult mai atent anchetata in prezent decat in urma cu un sfert de secol.

Acuzat ca si-a violat si nepoata

Declaratia lui Berger a venit la scurta vreme dupa ce politia a anuntat ca ancheteaza informatiile potrivit carora Fritzl si-ar fi violat una dintre nepoate. Anchetatorii sunt convinsi ca austriacul, acum in varsta de 73 de ani, si-a folosit nepoata Kerstin pe post de sclava sexuala in beciul de sub casa sa din Amstetten.

Politistii asteapta sa o intervieveze pe fata in varsta de 19 ani, aflata la spital, in coma.

Josef Fritzl se va intalni cu procurorul Christiane Burkheiser astazi in inchisoarea din St. Poelten, unde acuzatul se afla din 29 aprilie.

Oficialitatile nu stiu daca Fritzl va raspunde la intrebari, deoarece, dupa ce a marturisit ca si-a sechestrat si violat fata, Fritzl nu a mai scos niciun cuvant.

Fritzl nu a fost inca acuzat oficial, iar avocatul sau, Rudolf Mayer, a afirmat ca incearca sa-l declare bolnav psihic pentru a-l scapa.

Pe de alta parte, canalul Sky News a afirmat ca austriacul are o datorie de circa 2.000.000 de euro, dupa ce a dat faliment cu o afacere imobiliara.