Liderul tibetan Dalai Lama, actualul presedinte rus si viitor prim-ministru Vladimir Putin si Barack Obama, unul dintre favoritii cursei pentru fotoliul prezidential de la Casa Alba, sunt cei mai influenti lideri politici din lume, potrivit clasamentului Time 100 de luna aceasta.

  • George W. Bush, abia pe locul al 7-lea

Top 10 al celor mai influenti lideri politici este completat, pe locurile 4 si 5, de ceilalti doi mari favoriti ai cursei pentru Casa Alba, Hillary Clinton, pe locul 4, si John McCain, pe locul 5.

Locul 6 este ocupat de liderul chinez Hu Jintao, despre care Time scrie ca este unul dintre putinii lideri comunisti care a actionat conform propriilor principii. cunoscut pentru faptul ca a pledat pentru o "dezvoltare echilibrata" si pentru o repartizare echitabila a veniturilor in societatea chineza, pentru imbunatatirea protectiei sociale, a sistemului sanitar si a celui educational. Hu Jintao a modificat chiar Constitutia Chinei, introducand conceptul de "dezvoltare stiintifica", ce presupune dezvoltarea economiei paralel cu acordarea unei atentii mai mari factorilor sociali si de mediu.

Considerat cel mai puternic om din lume, presedintele american inca in exercitiu, George W. Bush, ocupa abia locul al 7-lea in clasamentul Time al celor mai influenti lideri politici.

Top 10 este completat, pe locul 8, de Jacob Zuma, liderul partidului de guvernamant din Africa de Sud, Anwar Ibrahim, pe locul 9, prim-ministru si lider al opozitiei din Malaezia, si de premierul australian Kevin Rudd, pe locul 10.

  • Brangelina, cel mai influent cuplu de eroi

La categoria "Eroi si deschizatori de drumuri", podiumul este ocupat de celebrul cuplu Angelina Jolie-Brad Pitt, urmati de celebrul om de televiziune Oprah Winfrey si de Oscar Pistorius, un celebru atlet paralimpic, cu ambele picioare amputate.

Categoria "Oameni de stiinta si ganditori" este dominata de Michael Bloomberg, primarul New-York-ului, Craig Venter, unul dintre cei mai controversati cercetatori ai momentului, care intentioneaza sa dezvolte in laborator microorganisme artificiale care sa produca biocombustibili si hidrogen, dar care sa si absoarba dioxidul de carbon, pentru a combate incalzirea globala, urmati, pe locul al treilea, de Jill Bolte Taylor, celebru neurobiolog.

La categoria "Artisti si Entertainer-i" conduc Lorne Michaels, producatorul celebrului show "Saturday Night Live", actrita si cantareata Miley Cyrus, un idol al adolescentilor din toata lumea si celebrul actor Robert Downey Jr.

In fine, podiumul categoriei "Constructori si giganti" este ocupat, in ordine, de Indra Nooyi, presedintele grupului Pepsi, Ali al-Naimi, ministrul Petrolului si Resurselor Minerale din Arabia Saudita, care controleaza livrarea de petrol catre o mare parte a lumii, si de Rupert Murdoch, conducatorul News Corp., despre care Time scrie ca a reusit sa isi vada visul cu ochii la varsta de 77 de ani: acela de a deveni cel mai influent director de ziar din lume.