Papa Benedict XVI a declarat ca "ii este foarte rusine" de scandalurile de pedofilie care au afectat grav imaginea Bisericii Romano-Catolice din Statele Unite. Suveranul Pontif a asigurat ca Biserica este hotarata sa-i excluda pe preotii pedofili si sa faca tot posibilul pentru a preveni repetarea unor scandaluri similare, relateaza BBC News.

"Simtim o produnda rusine. Biserica va face tot ce se poate pentru a alina suferintele provocate de catre preotii pedofili", a declarat Papa, asigurand ca "evenimente de acest gen nu se vor repeta". "Pedofilia este total incompatibila cu exercitarea acestei activitati sacre", a mai spus acesta.

Suveranul Pontif a facut aceste comentarii in drum spre Washington, prima escala a unei vizite de sase zile in Statele Unite. Evenimentul-cheie al calatoriei sale fiind considerat discursul pe care il va rosti in fata Adunarii Generale ONU, unde va pleda pentru protejarea drepturilor omului.

Papa Benedict XVI are programata si o intrevedere la Casa Alba cu presedintele George W. Bush, care il va intampina personal la coborarea din avion. Potrivit corespondentului Rador la Washington, autoritatile americane au luat masuri exceptionale de securitate.