Seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, desfasoara in prezent o "campanie activa" pentru a obtine nominalizarea Partidului Republican pentru functia de viocepresedinte al Statelor Unite, transmite postul de televiziune ABC, citand strategi republicani.

“In ultimele saptamani, Condi Rice a dus o campanie activa pentru aceasta", a afirmat Dan Senor, unul dintre principalii strategi ai Partidului Republican. Senor afirma ca, in acest sens, Rice a facut lobby pe langa liderii republicani. El a mentionat o intalnire recenta a conservatorilor din The Americans for Tax Reform la care a luat parte si Condoleezza Rice, prima data cand un secretar de stat viziteaza grupul de republicani.

Analistii afirma ca experienta lui Rice in functii de conducere o recomanda drept un candidat de prima mana, mai ales dupa ce senatorul John McCain, cel care va obtine nominalizarea oficiala a Partidului Republican la Conventia Nationala din septembrie, a insistat mereu in campania sa electorala pe avantejele unui candidat cu experienta.

In cazul in care aleg o persoana necunoscuta publicului pentru functa de vicepresedinte, tabara lui McCain nu-si permite sa piarda "30-45 de zile, pe care nu le au" pentru a le arata americanilor cine este acea persoana, sustine Sensor. Cealalta varianta este alegerea unei persoane despre care oamenii sa spuna imediat: "Acea persoana poate fi presedinte si maine", crede analistul, adaugand: "Condi Rice este o optiune".

Informatiile despre Rice au venit la doar cateva zile dupa ce presa americana a afirmat ca fostul vicepresedinte Al Gore "ar putea avea un loc" intr-o viitoare administratie Barack Obama. Potrivit senatorului de culoare, laureatul premiului Nobel pentru Pace ar putea candida impreuna cu el, pe acelasi bilet, pentru Casa Alba.