Lipsa ingrijirii medicale si a unei alimentatii diversificate i-au fost fatale unei fetite de 11 luni, din Franta, dupa cum au recunoscut chiar parintii ei, relateaza Le Figaro. Cei doi parinti, vegetarieni, sunt cercetati pentru “privare de ingrijire medicala si de alimente”.

Parintii fetitei detineau un magazin de produse biologice si urmau un regim alimentar vegetarian care excludea orice aliment pe baza de carne. Parintii nu doar ca au exclus carnes (aliment recomandat cand incepe diversificarea alimentatiei, de obicei, dupa 6 luni), dar nu i-au completat mesele de lapte nici cu obisnuitele mese de fructe sau legume.

Fetita era hranita numai prin alaptare si cantarea doar 5.7 kilograme, fata de 8 Kg, cat ar trebui sa cantareasca un bebelus de 11 luni. La bebelusi, masurarea periodica a greutatii este un indicator esential pentru evaluarea starii de sanatate. Malnutritia poate fi fatala, mai ales in primul an de viata.

Pe fondul alimentatiei deficitare, organismul fetitei a fost slabit din punct de vedere al imunitatii. Autopsia a scos la iveala infectii, care, in lipsa igienei si a ingrijirii medicale corespunzatoare.

Ancheta ii va viza si pe reprezentantii agentiei pentru Protectia Mamei si Copilului, care nu au gasit nici o anomalie cu ocazia vizitei facute in urma cu trei luni. Fetita mai mare a cuplului, in varsta de 9 ani, a fost deja incredintata bunicilor ei.