Aeronava care l-a adus la Bucuresti pe presedintele rus Vladimir Putin a aterizat pe aeroportul Henri Coanda. Liderul de la Kremlin va participa la reuniunea de maine a Consiliului NATO-Rusia. El nu se va intalni cu George W. Bush la Bucuresti si nu are programata nicio alta intalnire bilaterala, anunta agentiile de stiri.Potrivit unui comunicat al MAE, Vladimir a fost intampinat, la aeroport, de ministrul de Externe Adrian Cioroianu.

Din informatiile existenta pana acum, Vladimir Putin nu are programata nicio intalnire in aceasta seara, iar de la aeroport se va indrepta direct catre hotel.

Potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, Vladimir Putin va aduce in discutie in principal problema independentei Kosovo, dar si extinderea Aliantei Nord-Atlantice.

Liderul de la Kremlin participa pentru prima data la un Consiliu NATO-Rusia dupa crearea acestui for, iar prezenta sa la Bucuresti marcheaza si o alta premiera: Putin este primul presedinte rus care vine in Romania dupa 1990.

Dupa interventia sa la summitul din capitala Romaniei, Vladimir Putin va merge la Soci, statiune ruseasca de la Marea Neagra, pentru a discuta cu liderul de la Casa Alba, George Bush, chestiuni sensibile, cum ar fi scutul antiracheta pe care americanii vor sa il instaleze in Europa.