Vedetele incontestabile ale presei internationale de joi sunt presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si sotia sa, Carla Bruni, aflati intr-o vizita oficiala in Marea Britanie, urmarita cu mult interes. Cotidianul britanic The Independent relateaza despre o adevarata "sarkomanie" si noteaza cu ironie:" Sarkozy, un presedinte cu sclipici, si-a luat totusi in serios rolul de sef de stat". Nici sotia sa nu a trecut neobservata. Tabloidul The Daily Mirror i-a rezervat o intreaga pagina in editia sa de astazi, iar ziarul italian Corriere della Sera mentioneaza ca "spre deosebire de sotia lui Tony Blair, care s-a facut mereu ca uita acest protocol, Carla Bruni a facut o reverenta in fata Reginei Elisabeta".

Potrivit Rador, un alt codian francez "Le Figaro" subliniaza ca Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a conferit presedintelui francez titlul de "Cavaler al Marii Cruci", titlu care, daca nu ar fi onorific, i-ar acorda lui Sarkozy posibilitatea de a-si adauga titlul de "sir"

Agentiile internationale de presa remarca primirea fastuoasa a sefului statului francez si a sotiei sale, la dineul oferit de regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. Au fost prezenti peste 150 de invitaţi, printre care au figurat membrii familiei regale britanice, premierul Gordon Brown si liderul opoziţiei, David Cameron.

France Presse relateaza ca dineul a avut loc in Sala Saint George a castelul Windsor, aflat la 40 km de Londra. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a stat langa presedintele Sarkozy si ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner. Invitatii au servit fripura de miel, file de calcan, morcovi cu chimen, fructe.