O cladire de sase etaje din orasul norvegian Aalesund s-a prabusit miercuri dimineata, sase oameni fiind dati disparuti in urma incidentului, transmite CNN.

Unul dintre sefii operatiunilor de salvare, Magne Tjoennoey, a afirmat ca cel putin 15 oameni au fost raniti usor. In imobil se aflau in jur de 20 de persoane, sustin oficialii.

Tjoennoey a afirmat ca nu se cunosc, deocamdata, cauzele prabusirii cladirii, insa se pare ca o alunecare de piatra a lovit structura imobilului.

Imagini transmise de la locul incidentului aratau ultimele etaje ale cladirii prabusite peste nivelurile inferioare, cu balcoanele atarnand, moloz si bucati de sticla imprastiate in jurul imobilului.

Personalul de salvare a utilizat buldozere si macarale pentru a ajunge la eventualii supravietuitorii, iar caini special antrenati ii cauta pe cei disparuti. Pomipierii au stropit cladirea prabusita cu apa, pentru a impiedica izbucnirea unor incendii. Locuitorii imobilelor invecinate au fost evacuati, ca masura de precautie.

Aalesund se afla in partea de nord-vest a Norvegiei, la aproximativ 350 de km de Oslo.