Guvernatorul democrat al statului New York, Eliot Spitzer, a recunoscut ca "s-a abatut de la obligatiile familiale", cerandu-si scuze in mod public dupa ce un ziar a dezvaluit in urma cu o luna ca acesta a cheltuit peste 4.000 de dolari pentru serviciile unei prostituate de lux. Potrivit BBC, Spitzer nu a confirmat informatiile aparute in ziar, insa a afirmat ca "s-a situat sub normele de conduita pe care si le-a autoimpus".

Guvernatorul ar fi fost filmat in timp ce isi aranja o intalnire cu o prostituata la un hotel din Washington. Reteaua de prostituate de lux la care a apelat Spitzer are clienti deosebit de bogati (atat in Statele Unite cat si in Europa) care platesc pana la 5.500 de dolari pentru serviciile prostituatelor.

Corespondentul Radio Romania mentioneaza ca scandalul are rezonante cu atat mai grave cu cat Eliot Spitzer - care nu si-a ascuns ambitiile de a deveni primul presedinte evreu al Statelor Unite - a fost timp de opt ani procuror sef al statului New York, timp in care a trimis in judecata diverse retele de prostitutie din acel oras.

Pe langa ipocrizie, el este acuzat si de faptul - grav in sistemul juridic american - de a fi solicitat serviciile unei prostituate din New York in Washington. Guvernatorul este casatorit, are trei copii si a refuzat sa spuna daca va demisiona sau nu.