Printul Harry al Marii Britanii va fi retras de pe teatrul de razboi din Afganistan, dupa aparitia in presa a informatiilor ca se afla in regiune unde ia parte activ la operatiunile militare impotriva talibanilor. Fiul cel mic al printesei Diana si al printului Charles se afla in Afganistan de la sfarsitul lunii decembrie 2007, ca ofiter al regimentului de cavalerie "Blues and Royals". Oficialii britanici se tem pentru securitatea sa.

DrudgeReport.com a dezvaluit joi ca printul Harry al Marii Britanii se afla in Afganistan, unde ia parte activ la operatiunile militare impotriva talibanilor.

In varsta de 23 de ani, fiul cel mic al printesei Diana si al printului Charles se afla in Afganistan de la sfarsitul lunii decembrie 2007, ca ofiter al regimentului de cavalerie "Blues and Royals".

DrudgeReport.com precizeaza ca informatia a fost publicata de australienii de la New Idea si germanii de la Bild, in timp ce editorii postului american CNN au avut numeroase discutii daca sa relateze despre implicarea lui Harry in razboi.

Potrivit relatarilor, printul Harry, care este al treilea in linie la tronul monarhiei britanice, este "un soldat stralucit" si "o inspiratie pentru toti britanicii". In prezent, el participa la o ofensiva impotriva pozitiilor talibane. New Idea sustine ca Harry se afla in Afganistan pentru o misiune de patru luni.

Printul Charles si guvernul de la Londra s-au opus mereu implicarii in razboi a printului Harry. New Idea sustine ca Regina Elizabeta i-a trimis nepotului aflat pe teatrul de lupta o felicitare si un cadou simbolic.

DrudgeReport.com afirma ca sefii armatei britanice au reusit sa tina presa departe de print, iar soldatii din regimentul sau au fost sfatuiti sa nu ofere informatii ziaristilor. Dupa aparitia informatiei, comandantii militari englezi au decis retragerea lui Harry din Afganistan.