Prima sentință de bore-out în Franța: Un bărbat a câștigat 50.000 de euro de la compania care îi dădea prea puțin de muncă
Bore-out este opusul fenomenului burn-out și definește o formă intensă de oboseală provocată de absența sarcinilor de serviciu, care poate ajunge până la depresie.
În urmă cu șase ani, acest fost colaborator al companiei a făcut o criză de epilepsie la volanul mașinii. A urmat un concediu medical de șase luni și concedierea sa. El a susținut însă că la originea problemelor sale de sănătate s-au aflat condițiile degradante de muncă: i se încredințau din ce în ce mai puține sarcini sau sarcini sub calificarea sa. A invocat faptul că s-a simțit marginalizat și deprimat.
Potrivit Le Monde, Frédéric Desnard lucra pentru compania franceză Interparfums, specializată în distribuția de parfumuri cu licență. „Eram dl. Soluție, de la repararea lămpilor arse la supravegherea anumitor contracte sau a cheltuielilor de deplasare”, spune acesta. În 2010, cel mai mare client al companiei a încetat contractul cu Interparfums.
„Am avut mult mai puține sarcini de îndeplinit deoarece asistentele din direcția care îmi încredința misiuni au început să le facă ele însele. Fiecare încerca să justifice importanța postului său”, povestea, în 2018, Frédéric Desnard, care a trecut de la zile în care lucra din plin la o muncă efectivă între 20 și 40 de minute pe zi.
„Nu mai aveam energie. Simțeam un sentiment de vinovăție și de rușine că primeam salariul pentru nimic. Aveam impresia că sunt invizibil pentru companie”, adăuga el.
În 2018, tribunalul specializat în dreptul Muncii din Paris a considerat că este posibil să se „prezume existența unei hărțuiri morale” care a antrenat alterarea „sănătăți sale fizice și mentale”. Compania a atacat decizia în instanța superioară.
Săptămâna trecută, Curtea de apel din Paris a decis despăgubiri de peste 50.000 de euro, deschizând calea recunoașterii oficiale a fenomenului bore-out de către justiția franceză.
Bărbatul care a adus cazul în fața justiției, Frédéric Desnard, este în șomaj de atunci și caută încă un loc de muncă, potrivit francetvinfo.fr.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Dupa hotararea Curtii de Apel, si incasarea celor 50.000 eur i-a disparut sentimentul ?!
Sunt nenumarate activitati pe care le poti face in tmpul liber , iar multi tanject dupa ele (citesti o carte , inveti lucruri noi , te gandesti eventual la activitati de voluntariat , iti dezvolti alte abilitati etc).Dar e mai simplu sa dai vina pe angajator :) .
Cred ca acest individ va ramane neangajat mult timp ,pentru ca nu isi asuma nimeni un angajat care are mari sanse sa recidiveze (depresia nu ti-o lecuieste angajatorul).
Daca nu reusesc ma multumesc sa fiu politician corupt.
Cred ca se intimpla mai des in firmele de stat cu salariatii "cu principii" care nu pot sa se resemneze si sa accepte ca
- "statul e un prost manager"
sau
- "firmele de stat trebuie sa serveasca interesele privatilor", sau
-"asa se vrea"
Acesti salariati sunt inlaturati de la toate deciziile si informatiile interne.
Pregatiti-va la sute de mii de functionari romani care vor cere despagubiri.