Vaticanul a contestat joi un bine cunoscut jurnalist italian care l-a citat pe Papa Francisc spunând că iadul nu există. Reprezentantii statului au emis o declarație după ce comentariile s-au difuzat pe social media, spunând că nu reflectă în mod corespunzător ceea ce a spus papa, potrivit Reuters.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Eugenio Scalfari, un ateu în vârstă de 93 de ani care s-a întâlnit recent cu papa, a scris un articol in care inclus o secțiune de întrebări și răspunsuri în final. Vaticanul a spus că Papa nu i-a acordat un interviu, iar articolul "a fost rodul imaginației sale", nu o "transcriere credincioasă a cuvintelor Sfântului Părinte". Scalfari, fondatorul ziarului italian La Repubblica, și-a făcut un nume în trecut și a avut o serie de contribuții importante la acesta.

Potrivit articolului scris de acesta din La Repubblica de joi, el l-a întrebat pe papă unde se indreaptă "sufletele rele" și cum sunt pedepsite". Scalfari l-a citat Papă spunând: "Nu sunt pedepsiți. Cei care se pocăiesc obțin iertarea lui Dumnezeu, dar cei care nu se pocăiesc și nu pot fi iertați, dispar. Un Iad nu există, dispariția sufletelor păcătoase există."

Catehismul universal al Bisericii Catolice spune: "Invătătura Bisericii Catolice afirmă existența iadului și a eternitătii sale". Vorbește și despre "focul veșnic" și adaugă că "pedeapsă principală a iadului este separarea vesnică de Dumnezeu".

În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale. Cu toate acestea, Vaticanul nu s-a plâns niciodată despre articolele publicate de Eugenio Scalfari, iar papa Francisc a continuat să îi acorde interviuri.