Aproximativ 17.000 de politisti s-au adunat miercuri la pranz, in capitala Angliei, pentru a demonstra fata de decizia Ministerului britanic de Interne (Home Office) de a modifica atat data de la care ar fi trebuit sa le creasca salariile, cat si cuantumul majorarii acestora, noteaza BBC News.

Ofiterii sunt nemultumiti ca o crestere de 2.5% a salariilor a fost decisa doar incepand cu data de 1 decembrie pentru politistii din Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Ei au adaugat si ca ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a decis sa micsoreze cu 0.6 procente cresterea lefurilor. Astfel, salariile protestatarilor ar urma sa creasca abia peste zece luni si doar cu 1,9 la suta.

Federatia politistilor, care ii reprezinta pe ofiteri, a cerut o revizuire juridica a deciziei guvernului, care a afirmat ca hotararea a fost luata pentru a se alinia la politica bugetara generala. Potrivit autoritatilor de la Londra, orice crestere salariala trebuie facuta in linie cu politica executivului.

Cu toate ca se bucura de salarii mai mari, angajatii politiei scotiene au anuntat ca se vor alatura protestatarilor, in semn de sustinere fata de acestia.

Potrivit datelor furnizate de BBC, in acest moment, pierderile salariale cauzate fiecarui angajat sunt cuprinse intre 131 de lire sterline si 264 de lire sterline, in functie de gradul pe care il detine fiecare politist.