O serie de raiduri organizate de autoritatile bulgare in luna mari au dus la confiscarea a peste 200.000 de bitcoins, care acum valoreaza mai mult de 3 miliarde de dolari, scriecoindesk.com, site specializat in stiri despre monedele virtuale.

criptomonedeFoto: Flickr

Potrivit unui comunicat din mai al Centrului Sud Est European de Aplicare a Legii (SELEC), o organizatie internationala de aplicare a legii ce reuneste 12 state membre, in acea luna au fost confiscati 213.519 bitcoins.

In operatiune au fost arestati 23 de cetateni bulgari, autoritatile spunand ca investigatia se refera la fraude vamale.

Gruparea infractionala a dezvoltat un virus pe care l-au infiltrat in reteaua de computere a vamii si cu care reuseau sa evite taxele cand aduceau marfuri in tara.

Nu se stie la acest moment ce face guvernul de la Sofia cu monedele virtuale confiscate. Potrivit unui articol de pe Bivol.bg, publicat pe 28 noiembrie, executivul bulgar nu a vrut sa dea detalii privind acest subiect, spunadn ca este vorba de o ancheta in curs.

Potrivit cotatiei bitcoin de pe coindesk.com de la ora publicarii acestei stiri, de 15.364 dolari, valoarea bitcoinilor confiscati este de 3,28 miliarde de dolari.

In mai, cand bitcoinii gruparii au ajuns in posesia autoritatilor bulgare, un bitcoin valora 2.354 dolari, in total monedele virtuale confiscate avand o valoare de circa 500 miliaoende dolari.