Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania va face tot ce e posibil pentru a se asigura ca Berlinul va adopta ideile presedintelui Frantei, Emmanuel Macron, cu privire la Europa, a declarat astazi liderul SPD, Martin Schulz, potrivit Rador care citeaza Capital.gr.

Merkel si SchulzFoto: AGERPRES

Conservatorii cancelarului Merkel urmaresc sa formeze un guvern de mare coalitie cu SPD-ul, dupa esuarea negocierilor tripartite in format "Jamaica". Schulz a criticat-o indirect pe Angela Merkel pentru ca nu a imbratisat viziunea europeana a lui Emmanuel Macron care cuprinde o colaborare mai stransa in domeniul apararii si al imigratiei si sustinerea aprofundarii integrarii in zona euro.

"Congresul nostru se va ocupa de acest lucru maine. Adica vom vedea care sunt posibilitatile, optiunile, instrumentele noastre pentru a asigura ca Germania va imbratisa ideile franceze", a declarat Martin Schulz in timpul unei conferinte de presa sustinute la sediul SPD din Berlin. "Franta face propuneri si Germania nu le adopta. Este inacceptabil", a spus Schulz.