Presedintele rus Vladimir Putin a continuat sa mentina suspansul in privinta eventualei sale candidaturi pentru un al patrulea mandat, la alegerile din martie 2018, promitand insa miercuri, in fata unei multimi de partizani ai sai, o decizie in scurt timp, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

"Voi fi intotdeauna cu voi", a raspuns enigmatic presedintele, intrebat despre participarea la alegerile de peste patru luni.

"Este intotdeauna o decizie foarte importanta pentru orice om, deoarece motivatia trebuie sa provina doar din dorinta de a face viata mai buna in aceasta tara", a spus Vladimir Putin, in fata multumii, formata din mii de tineri voluntari care lucreaza in diverse ONG-uri.

"Daca iau aceasta decizie, voi avea sprijinul vostru si al celor care gandesc ca voi?", a intrebat el, iar multimea a raspuns, strigand: "Da!".

"Inteleg ca aceasta decizie trebuie luata foarte curand si va fi. Iar cand o voi lua, voi avea in minte discutia noastra de azi si reactia voastra", a adaugat el.

Prea putini analisti se indoiesc ca Vladimir Putin, in fruntea Rusiei de 17 ani, nu va candida pentru un al patrulea mandat, in ciuda tergiversarilor de la Kremlin.