Noua atacuri teroriste au fost dejucate incepand din martie in Regatul Unit, iar alte cinci nu au putut sa fie evitate, omorand in total 36 de persoane, a declarat marti ministrul britanic de Interne Amber Rudd, relateaza News.ro citand AFP.

De la asasinarea unui militar in plina strada, la Londra, in mai 2013, "22 de comploturi islamiste teroriste" au fost dejucate, dintre care noua de la atentatul comis in martie pe Podul Westminster si in fata Parlamentului, a declarat Rudd in fata deputatilor britanici.

Ea se exprima in urma unei prezentari a situatiei amenintarii teroriste in Regatul Unit facute Guvernului de catre seful serviciilor britanice de informatii interne (MI5) Andrew Parker.

Seful MI5 a avertizat Executivul cu privire la faptul ca infrangerea gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria si in Irak nu inseamna ca amenintarea a fost indepartata, a declarat anterior un purtator de cuvant al premierului Theresa May.

Din contra, retele de socializare sunt utilizate in prezent in vederea incurajarii unor noi atacuri in Regatul Unit si in alte parti, a declarat acest purtator de cuvant.