Posibilitatea unui razboi al Statelor Unite cu Coreea de Nord creste in fiecare zi, a declarat sambata HR McMaster, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui american Donald Trump, potrivitGuardian.

Kim Jong Un studiind o bomba cu hidrogenFoto: KCNA

Vorbind la un forum pe tema apararii nationale din California, HR McMaster a spus ca Phenianul este “cea mai mare amenintare din acest moment la adresa Statelor Unite”. Intrebat despre testul cu racheta de saptamana trecuta, el a spus ca Trump este decis sa denuclearizeze peninsula Coreea.

McMaster a afirmat ca Beijingul ar putea impune sanctiuni economice mai dure la adresa Coreii de Nord pentru ca are “o enorma putere coercitiva economica” asupra Phenianului.

“Exista metode de a rezolva aceasta problema in afara de conflictul armat, dar este o cursa contracronometru pentru ca sunt tot mai aproape si nu mai este prea mult timp”, a afirmat consilierul lui Trump.

“Nu cerem Chinei sa ne faca noua – sau altora – o favoare. Solicitam Chinei sa actioneze in interesul Chinei, asa cum ar trebui sa o faca, iar noi credem tot mai mult ca este in interesul imediat al Chinei sa faca mai mult”, a adaugat el.